Expert Advisor telepítése

Az expert advisor átadásánál mindig mellékeljük az fx robot számára szükséges indikátorokat is. Ezeket az Indikátor telepítése menüpontban leírtak szerint telepítsd az expert használata, futtatása előtt.
Az expert advisor átvétele után az e-mailben küldött fájlokat be kell másolni a MetaTrader telepítési könyvtárába az alábbi útvonalra. A telepítési könyvtár legbiztosabb és leggyorsabb elérése a MetaTraderben → Fájl menü → Rendszermappa megnyitása menüpont (új ablak nyílik) → MQL4/MQL5 mappába kell belépni (MetaTrader 4 esetén MQL4 a mappa neve, MetaTrader 5 esetén pedig MQL5 a mappa neve) → Experts mappába kell bemásolni a fájlokat.
Ezután ha nincs nyitva a Navigátor ablak akkor MetaTraderben → Nézet menü → Navigátor menüpont → A megnyíló Navigátor ablakban bárhol, jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „frissítés” pontra kattintani → Megjelenik az Expert Advisorok listában az újonnan bemásolt expert advisor.
Ha már volt ilyen nevű expert advisor a bemásolás előtt első lépésként távolítsd el a chartokról ezt az expert advisort. Majd a Navigátor ablakban jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „törlés”-re kattintva távolítsd el a régi verziót a MetaTraderből. Ezután kövesd a fentebb leírt expert advisor telepítése lépéseket. A végén pedig ne felejtsd el ugyan úgy a „frissítés”-re kattintást, hogy ez után már biztosan az új változatot használja a MetaTrader.
Az expert advisor chartra helyezése több módon is lehetséges:
Navigátor alakban az expert advisort Drag&Drop rátenni a chartra (Navigátor ablakban egérrel megfogva, majd a chartra ráejtve)
Navigátor ablakban az expert advisoron jobb egérgomb → Grafikonhoz csatolás menüpont
Beszúrás menüpont → expertek almenü → az expert advisorra kattintva
Ezután előugrik a charta helyezendő expert advisor beállító ablak amiben módosítani lehet az expert advisor bemeneti paramétereit, ezt később is meg lehet változtatni az expert advisor eltávolítása nélkül, de a már nyitva lévő pozíciók további kezelése csak az erre felkészített expert advisor esetében biztosított, erről a megrendeléskor és a dokumentációban is található információ. Ugyan itt lehet ellenőrizni az expert advisor verziószámát is az „Általános” fülön. Amikor elküldjük a megrendelt expert advisort, akkor a leírásban is mindig feltüntetjük a verziószámot. Ezt minden esetben ellenőrizd, hogy valóban az új verziót használod már.