Expert Advisor beállítása, használata

Amikor a charta ráteszed az expert advisort, először mindig megjelenik a beállító ablaka. Ez az „Inputok” fülön található. Az átadott expert advisorhoz mindig mellékelünk dokumentációt, amiben ezeknek az inputoknak a jelentése megtalálható. Bizonyos expert advisorok úgynevezett DLL-eket is használnak. Ezeknél MetaTrader 5 esetében a „Függőségek” fülön be kell pipálni a „DLL importálás engedélyezésé”-t, mert szükséges a működésükhöz. MetaTrader 4 esetén az „Általános” fülön kell a „DLL Import engedélyezésé”-t bepipálni. Ha ez a beállítás szükséges, azt mindig jelezzük a dokumentációban neked.
Az expert advisorok összes beállítása bármikor módosítható a működés közben az, az expert advisor levétele és újra rádobása nélkül is. Erre több lehetőség van:
a chart jobb felső sarkában lévő ikon (MT4 esetén egy mosolygós fej, MT5 bábú lejátszás jellel) jobb egér → „Tulajdonságok”-ra kattintva → Előugrik a beállító ablak
A charton bárhol az egér jobb gombjával kattintva megjelenik egy ablak, ebben az „Expert listá”-t választva egy új ablak nyílik meg, amiben az összes charton lévő expert advisor látható. Ebben kattintsál az expert advisor nevére azon az instrumentumon amin módosítani szeretnél, majd a „Beállítás” gombot megnyomva előjön az expert advisor beállító ablaka
Grafikonok menüpontban az expert lista almenüpontot választva szintén megjelenik az összes charton lévő expert advisor listája.
Az expert advisor működéséhez szükséges az automatikus kereskedés engedélyezése is. Ezt a MetaTraderben fent található „Auto Trading” gombbal tudod engedélyezni. Ha kis piros stop jel van rajta, akkor le van tiltva, ha zöld lejátszás, akkor pedig engedélyezve van. Ez a gomb a MetaTraderben futó összes expert advisort tudja letiltani vagy engedélyezni.
Ezen kívül az expert advisor beállító ablakában is engedélyezni kell az adott expert advisornak a kereskedést. Ezt „Általános” fülön az „Automatikus kereskedést engedélyez” bepipálásával teheted meg MetaTrader 5 esetén, MetaTrader 4 esetén pedig ugyanitt az „Élő kereskedés engedélyezése” bepipálásával.
Az expert advisor futása közben MetaTrader 4 esetén a jobb felső sarokban kis mosolygós fej jelzi, hogy minden engedélyezve van, és kis szomorú fej, ha le van tiltva a kereskedés. MetaTrader 5 esetén a bábunál egy kis zöld lejátszás jel jelzi, ha minden engedélyezve van, és kis piros stop jel, ha le van tiltva a kereskedés a számára.