Indikátor telepítése

Indikátor átvétele után az e-mailben küldött fájlokat be kell másolni a MetaTrader telepítési könyvtárába az alábbi útvonalra. A telepítési könyvtár legbiztosabb és leggyorsabb elérése a MetaTraderben → Fájl menü → Rendszermappa megnyitása menüpont (új ablak nyílik) → MQL4/MQL5 mappába kell belépni (MetaTrader 4 esetén MQL4 a mappa neve, MetaTrader 5 esetén pedig MQL5 a mappa neve) → Indicators mappába kell bemásolni a fájlokat.
Ezután ha nincs nyitva a Navigátor ablak akkor MetaTraderben → Nézet menü → Navigátor menüpont → A megnyíló Navigátor ablakban bárhol, jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „frissítés” pontra kattintani → Megjelenik az Indikátorok listában az újonnan bemásolt indikátor.
Ha már volt ilyen nevű indikátor a bemásolás előtt első lépésként távolítsd el a cahrtokról ezt az indikátort. Majd a Navigátor ablakban jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „törlés”-re kattintva távolítsd el a régi verziót a MetaTraderből. Ezután kövesd a fentebb leírt indikátor telepítése lépéseket. A végén pedig ne felejtsd el ugyan úgy a „frissítés”-re kattintást, hogy ez után már biztosan az új változatot használja a MetaTrader.
Az indikátor chartra helyezése több módon is lehetséges:
Navigátor alakban az indikátort Drag&Drop rátenni a chartra (Navigátor ablakban egérrel megfogva, majd a chartra ráejtve)
Navigátor ablakban az indikátoron jobb egérgomb → Grafikonhoz csatolás menüpont
Beszúrás menüpont → Indikátorok almenü → Egyéni indikátorok almenüben az indikátorra kattintva
Ezután előugrik a charta helyezendő indikátor beállító ablak amiben módosítani lehet az indikátor bemeneti paramétereit, ezt később is meg lehet változtatni az indikátor eltávolítása nélkül. Ugyan itt lehet ellenőrizni az indikátor verziószámát is az „Általános” fülön. Amikor elküldjük a megrendelt indikátort, akkor a leírásban is mindig feltüntetjük a verziószámot. Ezt minden esetben ellenőrizd, hogy valóban az új verziót használod már.