Indikátor beállítása, használata

Amikor a charta ráteszed az indikátort, először mindig megjelenik a beállító ablaka. Ez az „Inputok” fülön található. Az átadott indikátorokhoz mindig mellékelünk dokumentációt, amiben ezeknek az inputoknak a jelentése megtalálható. Ennek a beállító ablaknak a „Színek” fülén lehet módosítani az indikátor megjelenését, például vonalak vastagsága, színe. Bizonyos indikátorok úgynevezett DLL-eket is használnak. Ezeknél MetaTrader 5 esetében a „Függőségek” fülön be kell pipálni a „DLL importálás engedélyezésé”-t, mert szükséges a működésükhöz. MetaTrader 4 esetén ez az „Általános” fülön a „DLL Import engedélyezés” bepipálásával érhető el. Ha ez a beállítás szükséges, azt mindig jelezzük a dokumentációban neked.
Az indikátorok összes beállítása bármikor módosítható a működés közben az, az indikátor levétele és újra rádobása nélkül is. Erre több lehetőség van:
vonalas vagy hisztogram indikátor esetén az indikátor által rajzolt vonalra, vagy hisztogramra az egér jobb gombjával kattintva megjelenik egy ablak, ebben a „Tulajdonságok”-ra kattintva újra előjön az indikátor beállító ablaka
A charton bárhol az egér jobb gombjával kattintva megjelenik egy ablak, ebben az „Indikátor listá”-t választva egy új ablak nyílik meg, amiben a charton lévő összes indikátor látható. Ebben kattintsál az indikátor nevére, majd a „Beállítás” gombot megnyomva előjön az indikátor beállító ablaka
Grafikonok menüpontban az indikátor lista almenüpontot választva szintén megjelenik a charton lévő összes indikátor listája.