Indikátor tesztelése

Az elkészült indikátort az átadás előtt mindig leteszteljük, de mi csak a működését ellenőrizzük. Ezért az átvétel után érdemes leellenőrizni, hogy valóban azt csinálja, azokat a jelzéseket adja, amiket szerettél volna.
Az ellenőrzésre több lehetőség van:
A chartra rádobva végig lehet görgetni a múltat, és megnézni a jelzéseket, ez viszont csak akkor ad pontos képet, ha a megrendelt indikátornak nincs késése, a már bezárult gyertyáknál lévő értékeket a futás során később már nem változtatja.
Visual backtesztet futtatva a múlton meg lehet nézni, hogy menet közben hogyan és mikor alakulnak ki a jelzések, hogyan változik az indikátor értéke. Később, ha Expert Advisorral akarod használni az indikátort, akkor mindig meg kell ezt nézni, és ezzel érdemes számolni, nem pedig azzal, amit az indikátort a chartra rádobva a múltban látsz.
Egy demó számlára rádobva az indikátort élőben lehet nézni, ahogy kialakulnak a jelzések. Ezt a tesztet fontos elvégezni, hogy lásd a valóságban, élőben futva mikor alakulnak ki pontosan a jelzések, mert bizonyos indikátor típusoknál ez nem esik egybe a charton elhelyezett jelzéssel. Például egy csúcs jelölése a csúcspontra kerül, de maga a csúcs csak több gyertyával később jön létre, mert csak akkor lehet megállapítani a csúcs létrejöttét.
Ez az ellenőrzés a legbiztosabb, és mindig elvégezhető. A visual backteszt nagyon hasonlóan működik, de azért nem egyezik meg vele teljes mértékben, illetve vannak olyan indikátorok, amiket backtesztben nem szabad futtatni, mert olyan függvényeket használnak, amik backtesztben nem működnek, ezért hibás eredményeket adhatnak. Az átadott indikátoroknál jelezzük, ha nem futtathatóak backtesztben, mert olyan bonyolultságúak. Ezeknél az indikátoroknál mindig a demó számlán való futtatást kell tesztelés céljából használni.