Script telepítése

A script átvétele után az e-mailben küldött fájlokat be kell másolni a MetaTrader telepítési könyvtárába az alábbi útvonalra. A telepítési könyvtár legbiztosabb és leggyorsabb elérése a MetaTraderben → Fájl menü → Rendszermappa megnyitása menüpont (új ablak nyílik) → MQL4/MQL5 mappába kell belépni (MetaTrader 4 esetén MQL4 a mappa neve, MetaTrader 5 esetén pedig MQL5 a mappa neve) → Scripts mappába kell bemásolni a fájlokat.
Ezután ha nincs nyitva a Navigátor ablak akkor MetaTraderben → Nézet menü → Navigátor menüpont → A megnyíló Navigátor ablakban bárhol, jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „frissítés” pontra kattintani → Megjelenik a scriptek listában az újonnan bemásolt script.
A Navigátor ablakban jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „törlés”-re kattintva távolítsd el a régi verziót a MetaTraderből. Ezután kövesd a fentebb leírt script telepítése lépéseket. A végén pedig ne felejtsd el ugyan úgy a „frissítés”-re kattintást, hogy ez után már biztosan az új változatot használja a MetaTrader.
Az script chartra helyezése több módon is lehetséges:
Navigátor alakban a scriptet Drag&Drop rátenni a chartra (Navigátor ablakban egérrel megfogva, majd a chartra ráejtve)
Navigátor ablakban a scripten jobb egérgomb → Grafikonhoz csatolás menüpont
Beszúrás menüpont → Scriptek almenü → scriptre kattintva
Ezután előugrik a charta helyezendő script beállító ablak amiben módosítani lehet a script bemeneti paramétereit. Ugyan itt lehet ellenőrizni a script verziószámát is az „Általános” fülön. Amikor elküldjük a megrendelt scriptet, akkor a leírásban is mindig feltüntetjük a verziószámot. Ezt minden esetben ellenőrizd, hogy valóban az új verziót használod már.