FX Robot telepítése

Az FX Robot átadásánál mindig mellékeljük az fx robot számára szükséges indikátorokat is. Ezeket az Indikátor telepítése menüpontban leírtak szerint telepítsd az expert használata, futtatása előtt.
Az FX Robot átvétele után az e-mailben küldött fájlokat be kell másolni a MetaTrader telepítési könyvtárába az alábbi útvonalra. A telepítési könyvtár legbiztosabb és leggyorsabb elérése a MetaTraderben → Fájl menü → Rendszermappa megnyitása menüpont (új ablak nyílik) → MQL4/MQL5 mappába kell belépni (MetaTrader 4 esetén MQL4 a mappa neve, MetaTrader 5 esetén pedig MQL5 a mappa neve) → Experts mappába kell bemásolni a fájlokat.
Ezután ha nincs nyitva a Navigátor ablak akkor MetaTraderben → Nézet menü → Navigátor menüpont → A megnyíló Navigátor ablakban bárhol, jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „frissítés” pontra kattintani → Megjelenik az FX Robotok listában az újonnan bemásolt FX Robot.
Ha már volt ilyen nevű FX Robot a bemásolás előtt első lépésként távolítsd el a chartokról ezt az FX Robotot. Majd a Navigátor ablakban jobb egérgomb → Lenyíló menü ablakban „törlés”-re kattintva távolítsd el a régi verziót a MetaTraderből. Ezután kövesd a fentebb leírt FX Robot telepítése lépéseket. A végén pedig ne felejtsd el ugyan úgy a „frissítés”-re kattintást, hogy ez után már biztosan az új változatot használja a MetaTrader.
Az FX Robot chartra helyezése több módon is lehetséges:
Navigátor alakban az FX Robotot Drag&Drop rátenni a chartra (Navigátor ablakban egérrel megfogva, majd a chartra ráejtve)
Navigátor ablakban az FX Roboton jobb egérgomb → Grafikonhoz csatolás menüpont
Beszúrás menüpont → expertek almenü → az FX Robotra kattintva
Ezután előugrik a charta helyezendő FX Robot beállító ablak amiben módosítani lehet az FX Robot bemeneti paramétereit, ezt később is meg lehet változtatni az FX Robot eltávolítása nélkül, de a már nyitva lévő pozíciók további kezelése csak az erre felkészített FX Robot esetében biztosított, erről a megrendeléskor és a dokumentációban is található információ. Ugyan itt lehet ellenőrizni az FX Robot verziószámát is az „Általános” fülön. Amikor elküldjük a megrendelt FX Robotot, akkor a leírásban is mindig feltüntetjük a verziószámot. Ezt minden esetben ellenőrizd, hogy valóban az új verziót használod már.