FX Robot beállítása, használata

Amikor a charta ráteszed az FX Robotot, először mindig megjelenik a beállító ablaka. Ez az „Inputok” fülön található. Az átadott FX Robothoz mindig mellékelünk dokumentációt, amiben ezeknek az inputoknak a jelentése megtalálható. Bizonyos FX Robotok úgynevezett DLL-eket is használnak. Ezeknél MetaTrader 5 esetében a „Függőségek” fülön be kell pipálni a „DLL importálás engedélyezésé”-t, mert szükséges a működésükhöz. MetaTrader 4 esetén az „Általános” fülön kell a „DLL Import engedélyezésé”-t bepipálni. Ha ez a beállítás szükséges, azt mindig jelezzük a dokumentációban neked.
Az FX Robotok összes beállítása bármikor módosítható a működés közben az, az FX Robot levétele és újra rádobása nélkül is. Erre több lehetőség van:
a chart jobb felső sarkában lévő ikon (MT4 esetén egy mosolygós fej, MT5 bábú lejátszás jellel) jobb egér → „Tulajdonságok”-ra kattintva → Előugrik a beállító ablak
A charton bárhol az egér jobb gombjával kattintva megjelenik egy ablak, ebben az „Expert listá”-t választva egy új ablak nyílik meg, amiben az összes charton lévő FX Robot látható. Ebben kattintsál az FX Robot nevére azon az instrumentumon amin módosítani szeretnél, majd a „Beállítás” gombot megnyomva előjön az FX Robot beállító ablaka
Grafikonok menüpontban az expert lista almenüpontot választva szintén megjelenik az összes charton lévő FX Robot listája.
Az FX Robot működéséhez szükséges az automatikus kereskedés engedélyezése is. Ezt a MetaTraderben fent található „Auto Trading” gombbal tudod engedélyezni. Ha kis piros stop jel van rajta, akkor le van tiltva, ha zöld lejátszás, akkor pedig engedélyezve van. Ez a gomb a MetaTraderben futó összes FX Robotot tudja letiltani vagy engedélyezni.
Ezen kívül az FX Robot beállító ablakában is engedélyezni kell az adott FX Robotnak a kereskedést. Ezt „Általános” fülön az „Automatikus kereskedést engedélyez” bepipálásával teheted meg MetaTrader 5 esetén, MetaTrader 4 esetén pedig ugyanitt az „Élő kereskedés engedélyezése” bepipálásával.
Az FX Robot futása közben MetaTrader 4 esetén a jobb felső sarokban kis mosolygós fej jelzi, hogy minden engedélyezve van, és kis szomorú fej, ha le van tiltva a kereskedés. MetaTrader 5 esetén a bábunál egy kis zöld lejátszás jel jelzi, ha minden engedélyezve van, és kis piros stop jel, ha le van tiltva a kereskedés a számára.