Piaci visszatekintő 2021.06.07 - 2021.06.13


Amit mindig kiemelek, aztán pont én nem tartom be...

A cikk elején felhívnám a figyelmet, hogy az itt leírtak csak a mi meglátásainkat tükrözik, senki ne tekintse kereskedési/befektetési tanácsnak!


Az elmúlt hét hírei között szerepelt az EKB kamatdöntése, 13:45-kor, majd utána, 14:30-kor a kapcsolódó sajtótájékoztató, ahol meg is jegyeztem, hogy érdemes elgondolkozni előtte a záráson.

Épp volt nyitott pozícióm is EURUSD-ben ekkor, ezt alább egy képen is megmutatom. Egy ideje már ültem a Buy pozícióban, látható mikor nyitottam. A stopom a piros vonal körül volt, a TP-m pedig a zöldnél. A kamatdöntés előtt lesz ami lesz alapon nyitva hagytam, bízva abban, hogy a beállított részben zárási szintemet meg fogja csapni az árfolyam akkor is, ha esetleg esni kezd végül. Félautomatával kereskedtem ekkor  (ami egy olyan forex expert, ami nem folyamatosan kereskedik, hanem a stratégiának csak egy részét hajtja végre automatizáltan, például részleges zárást, stop húzást, vagy éppen nyitást) így nem a reflexeimen múlt a végrehajtás. Tényleg csak egy pillanatra de felszúrt, és így egy kis profitot már zsebre tehettem. Utána inkább esegetett, majd visszaemelkedett egy elég jó szintre. Rá is írtam a chartra, hogy pont hol járt, amikor elgondolkoztam a maradék zárásán is, hiszen közelgett a sajtótájékoztató.

EURUSD chart - 2021.06.10
EURUSD, M1, 2021.06.10, (ez a bróker 1 órával előrébb van, azért az időeltolódás)

Sajnos arra jutottam, hogy nyitva hagyom, azon az alapon, hogy a részleges zárás miatt igazán rosszul már nem járhatok, a TP szintem közelebb van, mint a stopom. Az eredmény látható... mivel hirtelen mozgás volt, az árfolyam át is ugrotta a stopomat, így a maradék rész jelentősen rosszabb helyen zárult, mint amilyen kockázattal számoltam a döntésnél... itt hibáztam.
Ha betartom, amit mindig javasolni szoktam, és el is gondolkoztam azért rajta, akkor egy szép nyerő lett volna az eredmény. Így jár, aki nem hallgat saját magára :)

Kicsit hosszabb időszakot, három hetet visszanézve pedig így alakultak az egyes devizák értéke, az általunk programozott MetaTrader 5-ös indikátoron:

8 fő deviza értékének alakulása, H4, 2021.05.23 - 2021.06.11 időszakban
8 fő deviza értékének alakulása, az általunk fejlesztett MT5-ös indikátoron, H4-es nézetben, a 2021.05.23 - 2021.06.11 időszakban


VMS Software, 2021.06.12.